Läpi ruusutarhojen - Mekko puuvillapellavasta (sis. alekoodin)




Yhteistyössä Almandiini, *kangas saatu.












"Käy piiriin, käy piiriin, käy läpi ruusutarhojen..." Vanha päiväkotien klassikkolaulu on muuntunut uuteen muotoon Tinttaraisen suussa, kun hän helmat hulmuten laulaa ja tanssii. Ja mikäs on tanssiessa, kun mekkokin kukkii ruusuisissa sävyissä ♥ Tyttö rakastui mekkoonsa niin kovin, että olemme joka aamu käyneet kiivaan keskustelun siitä, miksei juhlamekossa voi mennä päiväkotiin. Tai voisihan sinne varmaan muuten, mutta minulla on mekon varalle muita käyttösuunnitelmia kuin  pestä mustikkakeittoa pois rinnuksilta.

Saadessani tilaisuuden* ommella Almandiinin kankaista, minua ihan pikkuisen jänskätti. Olen ommellut joustamattomista kankaista ennenkin, mutta pääasiassa olen profiloinut itseni joustavista materiaaleista pertsailijaksi. Kototeon Sanna kirjoitti hyvin mahdollisuuden antamisesta joustamattomille kankaille, joten itsekin tartuin haasteeseen rohkeasti. Etenkin lapselle joustamattomista ompelu on helppoa, kun kaavat todennäköisesti sopivat suoraan eikä muokkaustalkoita tarvita. 

Almandiini tuo maahan japanilaisia puuvilloita ja puuvillapellavia, ja laajasta valikoimasta minut hurmasi ensimmäisenä tämä vaaleanpunainen ruusukangas, mikä on laadukasta puuvillapellavaa. Tyttären kaapista puuttui juhlamekko, joten kangas ja tarve kohtasivat toisensa täydellisesti. Tein mekon Ottobren 6/13 Autumn rose-kaavalla koossa 92 ja se on juuri sopiva pienikokoiselle 2-vuotiaalle. 

Ja kuinka mukava sitä olikaan ommella! Kankaan leikkaamisesta, ompelukoneella huristeluun ja laskosten taitteluun, niin helppoa tällaisesta materiaalista. Saumuria käytin saumanvarojen huolitteluun, mutta yksin ompelukoneellakin olisi pärjännyt. Sain jopa piilovetoketjun ommeltua ensimmäisen kerran, ihan tavallista vetoketjupaininjalkaa käyttäen. Tästä työstä sain kyllä rutkasti uskoa tarttua kudottuihin kankaisiin uudestaankin.

Sain mahdollisuuden jakaa teille lukijoilleni myös alekoodin Almandiinille! Koodilla karhu saat 15% alennuksen ostoksistasi, koodi on voimassa viisi päivää tästä postauksesta (4.-8.9.). Kannattaa kurkistaa japanilaisten kankaiden maailmaan ♥

Kaikkea ihanaa alkaneelle viikolle!

24 kommenttia

  1. On ihana. Itse olen sukupolvea, jonka mielestä 'oikea' juhlapuku on kudotusta kankaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä ompelus sai taas kallistumaan sille kannalle myös. Kiitos Hennamar! :)

      Poista
  2. Voi apua, miten suloinen mekko! Kelpaisi itsellekin, vähän isommassa koossa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä ihana, ei muuta kuin ompelemaan :D Kiitos Craft Candidate ♥

      Poista
  3. Ihan suurenmoisen ihana mekko ja herkullinen naurun kikatus tuossa yhdessä kuvassa. :) Melkein kuulen ilon tänne asti. :) Vähän tulee kyllä joustamattomista ommeltua vaatteita. Enemmän pitäisi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häntä oli kyllä taas niin ilo kuvata! Itsekin haaveilen, että tulisi ommeltua enemmän joustamattomia, kun se on kuitenkin niin mukavaa. Mutta sitten taas arjessa se trikoo ja jc vievät aina voiton, joten enemmän niitä tarvitaan. Kiitos Pikku Akka ♥

      Poista
  4. Oih ja voih, ruusuja! ❤ Ihana mekko niiiiin suloisesta kankaasta.. :)

    VastaaPoista
  5. Oi miten söpö! Ja mikä kangas!

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva blogi sulla, löysin blogisi vasta nyt. Pari iltaa mennyt, kun oon katsellut ja lukenut juttujasi! Ompelukset on kaikki just mun makuun- peukku siitä! Itse olen opetteleva ompelija, housut ja paita valmistuu ja parit taskutkin oon opetellut. Seuraavaksi gollegetakki pojalle, luulen, että vetoketjun kanssa tulee olemaan haasteita! Mutta eihän sitä muuten opi. Täältä onkin löytynyt kivoja vinkkejä. Ja ompelemasi vaatteet on kaikki tosi hienoja ja viimeisteltyjä. Haluaisin itsekin osata yhtä hyvin! Tykkään, kun vaatteilla on joku tarina. Meillä on lapset saaneet valita kankaita, joista teen ja ovat tietysti tykänneet. Paapiita oon paljon tehnyt. Ja tuo ruusumekko on kyllä hieno!!!!
    Terveisiä ja ompeluiloa toivoo Mariiiiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiito tuhannesti ihanasta kommentista Mariiiia ♥ Niin ilo kuulla,just tämän takia pidän blogia! Ompelun oppii nimenomaan vaan tekemällä ja harjoittelemalla. Varmaan huomaat melkoisen eron minullakin alkupään ompeluksissa vs. viime aikaiset ;) Tsemppiä sinulle opetteluun, mielelläni myös neuvon, jos voin jotenkin olla avuksi!

      Poista
  7. Soma on kuin mikä! Tuo lintu rinnuksessa kruunaa ruusumekon. Tuossa yhdeksännessä kuvassa (siinä maljakko lattialla) tyttönen on kuin äitinsä pienoismallina, sama poseerauskin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Samaa ajattelin itsekin, että on kyllä tuossa kuvassa asentoa myöten äitinsä tyttö :D

      Poista
  8. Kukkamekot ja pienet neidit sopii vaan niin hyvin yhteen <3. Ihana mekko ja ihana neiti. Almandiinin kankaat on todella laadukkaita,nämä puuvilla-pellavat varsinkin on ollut ihan mun suosikkeja, eivät mene pesussa miksikään ja toimivat monenlaisissa ompeluissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuvilla-pellava on ihan huippu uusi tuttavuus, ihastuin! Kiitos Krista ♥ Parasta on se, että neiti itse on aivan hulluna mekkoonsa :)

      Poista
  9. Onpa kaunis mekko ja tuo tylli on kuin piste i:n päälle. Ja ihana kangas, täytyy tutustua muihinkin kuoseihin. Kiitos kovasti blogistasi. Luen sitä usein, ilahdun, nappaan ideoita ja samaistun pienten lasten äitinä tilanteisiin. Sinulla on mukava tapa kirjoittaa. Tykkään paljon, mutta harvoin (luetaan koskaan) kommentoin... Paitsi nyt - kiitos!! Terv. Milja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon, että nyt jätit viestiä Milja ♥ Mukava kuulla, kiva kun seurailet :) Ideat ovat nimenomaan napattaviksi!

      Poista
  10. Onhan tämä nyt ihan valtavan suloinen mekko ❤ Ja niin on kyllä tyttökin 😍 Minulla oli tämä sama kangas toisella pohjavärillä työn alla, mutta se odottelee vielä blogiin pääsyä. Aivan ihana kangas ja ah miten ihanaa omneltavaa! Minä niin tykkään tällaisista laadukkaista ja tukevista kankaista ompelemisesta, kun saumat ei veny eikä vanu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mitähän ihanaa sinä olet ommellut? Minullakin on tätä vielä vihreänä, niin kaunis väri ♥♥ Tämän ompelu kyllä herätti kiinnostuksen joustamattomiin, mitähän sitä seuraavaksi keksisi... Kiitos Pizzicato!

      Poista
  11. Voi että, voiko söpömpää ollakkaan<3 Hurmaava, oikein sellainen pienen tytön unelmamekko<3 Kangas näyttää tosi kauniilta ja laadukkaalta. Tuo puuvillapellava on varmasti kivan tuntuinen ja miellyttävä ommeltava:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Villa Pipo ♥ Tätä mekkoa käydään kärttämässä päälle melkein päivittäin, mutta vielä pari viikkoa pitää odottaa ennen juhlia, joita varten tämä on tehty :D

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!