Joulukalenterin 22. luukku: Joulumuistamisia

Tänä vuonna joulumuistamisten keksiminen oli helpompaa kuin koskaan, sillä ihan loistavia ideoita suorastaan tulvi blogeissa. Tuunattuja tuikkukynttilöitä ja tulitikkuaskeja, herkkukääröjä, konvehtikuusia, valopaketteja, itse tehtyjä hilloja... Vaikka mitä ihanaa ja ainakin itselle mieleistä!
Halusin antaa parhaille ystävilleni tälläkin kertaa jotain itse tehtyä ja toivon mukaan hyödyllistäkin. (Uskallan lahjukset täällä paljastaa, sillä sellofaanikääre ei säästänyt yllätystä muutenkaan. )



Tein siiven muotoon leikatut heijastimet paksusta huovasta ja molemmille puolille silitetystä heijastinkankaasta, koristeena pari strassia ja helmiä. Kiinnitystä varten laitoin narun päähän henkseliklipsun, jonka hoksasin kätevämmäksi kuin hakaneula (ei tarvitse tehdä reikiä) tai karabiinilukko (ainakaan omissa takeissani ei ole tarpeeksi lenksuja mihin ripustaa). Klipsuja kävin metsästämässä ensin paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä, mutta lähes kahden euron kappalehinta käännytti pois. Nämä leikkelin sitten irti kotoa löytyneistä ylimääräisistä tumpunpidikkeistä, mutta ehkä voisi tilata muutaman kotiin valmiiksi seuraavaa kertaa varten :)



Heijastimien lisäksi sekoittelin purkilliset joulukaakaota, johon ohjeen löysin jälleen Ideatasku-blogista. Kuulostaa varsin herkulliselta! Seoksesta löytyy kahden sortin kaakaojauhetta, sokeria, kanelia, suklaata, kardemummaa sekä vaniljasokeria, ja alkuperäinen ohje on täällä. Toimii taatusti pakkaspäivän iltasella, kunhan sellaisia tänne saadaan ♥


Ylihuomenna se on, ihan lähellä - jouluaatto!

16 kommenttia

  1. Niin kauniita nuo siivet. Taidan napata idean talteen ja tehdä läheisille työkavereille ensi jouluksi. <3 Ja herkulliselta maistuu varmasti tuollainen kaakao. Taidan tehdä sitä ihan itselle ja lapsilleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kaakaota miun pitää tehdä varmaan lisää, että saa maistaa itsekin :D Kiitos Pikku Akka, kiva jos sait inspiksen ♥

      Poista
  2. Ihanat ja niin tarpeelliset pienet muistamiset. Kaakaokin kuulostaa hyvältä. Kangastukku taitaa myydä noita nipsuja halvimmalla, 65snt/kpl..

    VastaaPoista
  3. Ihanat ja käytännölliset muistamiset! Tänä aamuna juuri tuumasin lapsia viedessä päivähoitoon autolla, että miten pimeää voikaan olla, tarkkana saa olla liikenteessä..heijastimet ehdottomasti käyttöön:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heijastin on kyllä siitä hyvä lahja, ettei ne tosiaan koskaan taida hukkaan mennä - tai pitäisi ainakaan! Kiitos Villa Pipo ♥

      Poista
  4. Todella käytännöllinen lahja.

    Itse olen etsinyt tuota heijastinkangasta, mutten ole vielä löytänyt...ostin siis valmiita heijastimia ja tein niihin kaulanauhoja. Olen itse pitänyt toppatakin kanssa. http://oliaika.blogspot.fi/2015/12/joulukalenteri-luukku-5.html ja hyödynsin toiseen heijastin juttuun vielä koirankakkapussirullan sisällä olevaa muoviputkeakin http://oliaika.blogspot.fi/2015/11/diy-heijastin.html joten korvaavia vaihtoehtoja löytyi. Taitan ruveta googlailemaan tuota heijastinkangasta...jostain nettikaupasta sen varmaan parhaiten löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titta! Ihan mahtavia nuo sinun ideasi! Heijastinkankaani on silitettävää versiota Sinellistä, mutta taidan kyllä ommeltavaa ostaa, jos vastaan tulee :)

      Poista
  5. Ihanat lahjat :) Alkoi tehdä mieli lämmintä kaakaota.

    VastaaPoista
  6. Kivat muistamiset :) Nuo heijastimet on olleet monessa paikassa esillä, mulla taitaa jäädä ensi jouluun ne. Ihanat oot tehnyt dimangeineen päivineen ❤

    VastaaPoista
  7. Kauniit siivet! Ja purkit kanssa, varmasti ilahduttaa saajia ❤

    VastaaPoista
  8. Purkki kaakaota ja siivet ilahduttivat kovasti. Kiitos ihanainen! <3

    VastaaPoista
  9. Kauniita nuo siivet. Itse olen tehnyt vastaavia valmiista siipikoristeista, mutta nyt ne on loppu ja voisi tosiaan itse leikata :) Sinulla on hyviä ideoita ja kuvat aina niin tyylikkäitä!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!